Tulevat tapahtumat

Vernissan Docventures 2017 leffakerhot
13.9.2017 · 09:00 -
1.11.2017 · 23:59
Kulttuurikeskus Vernissa
Heipä hei! Tervetuloa taas mukaan viimevuodelta tuuttuun Vernissan Docventures leffakerhoon - Vantaan ainoaan viralliseen leffakerhoon! Kaikki ovat tervetulleita tähän leffakerhoon ikään, tahi sukupuoleen katsomatta.

Tarkoituksena on siis yytsiä porukalla laatu dokumentteja ja elokuvan jälkeen keskustella jälkiliukkaille päivän polttavasta aiheesta! Filmit ja keskustelut/tykittelyt katsotaan isolta screeniltä videotykillä, eli nautinto ja kuumotus tulee olemaan maksimaalista.

Joten kaikki pissaliisat ja räkäpetteri mukaan! Saadaan varmasti tehtyä näistä(kin) illoista aivan loistavia, mutta siihen tarvitsemme niin meidän, kun myös teidän panostanne!

Docventuresin syksyn 2017 leffat ovat:

13.9. LO AND BEHOLD
Docventuresin vitoskausi räjähtää käyntiin ohjaajanero Werner Herzogin analyysilla tietoyhteiskunnan lupauksista ja sudenkuopista. Tässä historiaa ja tulevaisuutta luotaavassa dokkarissa Oscar-palkittu elävän kuvan legenda Werner Herzog preparoi luontodokkarin tarkkuudella ja mestarillisella huumorilla ei enempää eikä vähempää kuin koko internetin.

20.9. LA CICCIOLINA
Ennen Soinia ja Trumpia, ennen Brexitiä ja eurooppalaista äärioikeistoa oli Ilona Staller, unkarilaissyntyinen mutta maineensa Italiassa takonut aikuiselokuvien näyttelijä, josta tuli saapasmaan politiikan sensaatio “La Cicciolina” vuonna 1987. Cicciolina on täydellinen kristallisaatio populismista: Jokainen populistinen liike liittyy vahvaan karismaattiseen henkilöön ja tarjoaa yksinkertaista ratkaisua monimutkaisiin ongelmiin. Viattomuudella ja pornolla taidokkaasti ratsastava Cicciolina tarjoaa harmaaseen politiikkaan seksuaalisen helpotuksen, suoranaisen populismin happy endingin!

27.9. BEFORE THE FLOOD
Before the Floodin esiintyjät jäätiköllä
Kuva: RatPac Documentary Films
Before the Flood tarjoaa yhden parannuskeinon ilmastodebatin ympärillä vellovaan asennevammaisuuteen ja iskee viimeisen naulan sen sanaiseen arkkuun. Dokkari on ollut tapaus jo pelkästään valovoimaisen päähenkilönsä Leonardio DiCaprion ansiosta, mutta staraa tärkeämpi on leffan pääviesti: denialismi on ohi. Toiveajattelu on ohi. Tuomiopäivän julistus – senkin pitää olla ohi.

4.10. KIM DOTCOM
Illan megauploadissa tavataan Internetin ristiriitaisin henkilö, suomalaistaustainen Kim Dotcom. Onko kyseessä häikäilemätön oman edun tavoittelija ja tekijänoikeuksien tallaaja vai löytyykö maailman suurimpien joukkoon lukeutuvan tiedostonjakelusivuston luojan toiminnan takaa logiikka – tai jopa etiikka?

11.10. THE PROMISE
Vuonna 1985 Yhdysvaltain Virginiassa pariskunta surmataan raa’asti kotiinsa. Kuukausia myöhemmin syyttävä sormi kääntyy perheen 21-vuotiaaseen tyttäreen Elizabethiin ja tämän 19-vuotiaaseen poikaystävään Jensiin. Elizabeth tunnustaa, mutta Jens ottaa syyt niskoilleen. The Promise on tositarina elinkautisvankeudeksi muuttuvasta rakkaudesta. Onko leffan päähenkilö naiivi syntipukki vai kivenpäiden lukemiseen kyllästynyt kaksoismurhaaja?

18.10. DO NOT RESIST
Palkitun Do Not Resistin karmaiseva väittämä on, että Yhdysvaltain ympäri maailmaa käymissä sodissa tarpeettomiksi jääneet taisteluvälineet levitetään Ase-Hulluilla päivillä pitkin jenkkien pikkukaupunkeja, jotta sotateollisuus voi perustellusti tuottaa uutta arsenaalia. Mitä turvallisuuden nimissä saa tai voi tehdä – ja kaivataanko Suomeenkin järeämpiä keinoja yhteiskuntajärjestyksen turvaamiseksi?

25.10. FOOD EVOLUTION
Food Evolution -elokuvan kuva, jossa hedelmät räjähtävät
Kuva: Yle Kuvapalvelu
Ihmiskunnan polttavin aihe, safkan evoluutio on Food Evolutionin teemana. Vaikka elokuva on kiinnostuneempi haastamaan geenimuunnellun safkan vastustajat tiedepohjaiseen debatointiin kuin penkomaan GMO-jätti Monsanton epäeettisiä bisneskäytäntöjä, se on ehdottomasti keskustelunavaus, joka puhkoo kuplia ja ravistelee maailmankuvaa.

1.11. KANSAKUNNAN OLOHUONE
Suomalaisen ohjaajagurun Jukka Kärkkäisen Kansakunnan olohuone on sarja intiimejä potretteja, joiden kautta pääsemme kurkistamaan kuuden suomalaisen kotiin, heidän huoneisiinsa ja elämäntarinoihinsa. Leffa pelaa hyvin perinteisillä perusolettamuksilla suomalaisen syvimmästä luonteesta. Yhtä päähenkilöä lainataksemme “Koskaan ei saa mennä hyvin”.

Vamos!
Gasellit, R A E. Chamos Soundsystem, TBR.
27.10.2017 · 20:00 -
28.10.2017 · 01:00
Kulttuurikeskus Vernissa
Kesällä Tiksi Block Partyihin mahtavan yleisön kerännyt Gasellit loikkaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan Vernissalle perjantaina 27.10.2017
Gaselleja ennen lavaa lämmittävät R.A.E. Chamos Soundsystem ja TBR.
Showtime klo 20.30
Sali -S-. Kahvilassa anniskeluoikeudet.
Vernissan kahvila palvelee koko päivän, joten illan voi aloittaa siellä jo ennen varsinaisen klubin alkamista.
Liput 10€ Elmujen jäsenet 8€.
Metal Pumpkin: Seraphiel, Machinæ, Noceborn
3.11.2017 · 20:00 -
4.11.2017 · 01:00
Kulttuurikeskus Vernissa
Velmu ry:n raskaan musiikin klubilla syöksytään halloweenin tunnelmiin modernin metallin sykkeessä. Bändien lisäksi ohjelmassa on ilmaista kasvomaalausta, ja halloweenin mukainen pukeutuminen on enemmän kuin suotavaa! Lisäksi tämä klubi on ensimmäinen raskaan musiikin klubi, jossa yleisöä palvelee uudistunut kahvila uusine valikoimineen!

Bändit soittojärjestyksessä:

NOCEBORN
Uunituoretta modernia death/thrashia Vantaalta. Tämä bändi toiminee vähintäänkin seuraavien bändien kuuntelijoille: Trivium, In Flames, August Burns Red, Bullet For My Valentine, Soilwork, Children Of Bodom
https://www.facebook.com/Noceborn/
https://www.youtube.com/watch?v=go43KesDT3k

MACHINÆ
Modernia metallia/rokkia Vantaalta. Bändi ammentaa inspiraationsa mm. seuraavista bändeistä: Amorphis, Sentenced, Five Finger Death Punch, Rammstein, Disturbed, Volbeat
https://www.youtube.com/watch?v=ngdppJBj528
https://www.facebook.com/machinaeband/

SERAPHIEL
SuperPowerMetallia Helsingistä mm. Battle Beastistä tunnetun Nitte Valon liidaamana. Suosittelemme seuraavien bändien faneille: Iron Maiden, Dragonforce, Children of Bodom, Wintersun, Twilightning, Soilwork, Blind Guardian.
https://www.facebook.com/seraphielband/
https://www.youtube.com/watch?v=uefTltBCAro

Liput ovelta 10€, Velmun ja elmujen jäsenille 8€
K-18
Ovet klo 20
Bändit klo 21
Whispered, Brymir, Re-Armed, Kausalgia
24.11.2017 · 20:00 -
25.11.2017 · 02:00
Kulttuurikeskus Vernissa
Velmun metalliklubissa veivataan eeppisen melodisen death metallin tahtiin muun muassa japanilaisilla folk vaikutteilla sekä dystopian katkuisella turpaanvedolla.

SALLITTU/K-18
Liput ovelta 10€
Velmun ja elmujen jäsenille liput ovelta 8€
Ovet klo 20, bändit klo 21
Kulttuurikeskus Vernissa, Tikkurilantie 36, Vantaa

WHISPERED
Hiljattain Wintersunin kanssa Euroopassa kiertänyt
Whispered päättää illan massiivisiin tunnelmiin.
Luvassa on hiottu keikkasetti täynnä melodiaa,
suuria tunnelmia ja soturihenkeä!
https://www.facebook.com/whisperedband/
https://www.whisperedband.com/
https://www.youtube.com/watch?v=qPIPy8sqvHU

BRYMIR
Parhaillaan kolmatta levyään työstävä mahtipontisen äärimetallin lähettiläs Brymir astuu hetkeksi ulos studiosta todistamaan olevansa, paitsi elossa, tappavassa live-kunnossa.
Luvassa on siis yltiöeeppinen blastbeat-hyökyaalto joka huhujen mukaan harvoin jättää todistajan kylmäksi.
Heikkohermoisilta on hiustenlähtö taattu; omat peruukit varuiksi mukaan.
https://www.facebook.com/Brymir/
http://www.brymir.com/

RE-ARMED
Re-Armedin kolmas albumi ”The Era of Precarity” julkaistiin viime vuoden syyskuussa jonka tiimoilta yhtye kiersi mm. Euroopassa, Baltiassa ja Japanissa. Vernissan keikan lisäksi syksylle on luvassa vain yksi keikka Seinäjoen legendaarisessa Bar 15sta, jonka jälkeen yhtye vetäytyy treenikämpään uumeniin demottelemaan uutta materiaalia tulevaa albumia varten. Yhtyeen monipuoliset death/thrash biisit ja aktiivinen lavameininki ei varmasti jätä ketään kylmäksi.
http://www.facebook.com/rearmed
http://www.re-armed.net
https://youtu.be/r7qtV4pcxOk

KAUSALGIA
Kausalgia on pk-seudulla vaikuttava Suomalainen metallibändi, jonka musiikissa fuusioituu aggressiivisen black metallin raivo ja tunnelmallisen Dark Metallin kaiho. Yhtye on perustamisvuodesta 2010 asti ollut ylistetty niin fanien kuin mediankin keskuudessa jokaisella julkaisullaan ja keikoillaan.
http://www.facebook.com/kausalgia
http://kausalgia.bandcamp.com/
HOPE 20th Anniversary Show + Mind of Doll, Blackcurrent
25.11.2017 · 20:00 -
26.11.2017 · 01:30
Kulttuurikeskus Vernissa
20 vuotta, ja SIKANA!!!!
Näin lauloi eput aikoinaan ja nyt se osu myös Hopen leiriin. Siittä nimittäin tulee pikkujouluaikaan 20 vuotta kuluneeksi kun Sulo & Pörde keksivät lyödä tyhjät päänsä yhteen ja laittaa raittiusorkesterin pystyyn!

Matkahan on ollut pitkä ja kivinen, näistäkin käänteistä toivottavasti saadaan illan mittaan myös vanhaa VHS todistusaineistoa, mutta asiaan...

Juhlan kunniaksi päätimmekin koota KAIKKI vanhat jäsenet yhteen jotka teitä vuosien varrella ovat Hopessa viihdyttäneet. Synttärisankarit vetäseekin illan päätteeksi piiiiiitkän vedon ja lavalla nähdään nykyheebojen lisäksi siis: JASSE, JUICE, JAMO, TUBE, HENKKA & PERTTU!

Ja mitä olisikaan Hopen synttärit ilman Mind Of Dollia??? Sama kuin Kurri ilman Gretzkya tai Selänne ilman Kariyaa!!! Dolleillakin on juhlan paikka sillä esikoisalbumin Low Life Heroes julkaisusta on kulunut 10 vuotta!!! Tästä intoutuneena jäbät ottaa ja repäsee tuon lätyn läpi kokonaisuudessaan!!!

Illan avaa Blackcurrent, joka on Vantaalainen katurock yhtye, jossa yhdistyy voimakkaasti Punk, Sleaze ja Grunge. Bändi on perustettu vuonna 2014 ja on nyt kovemmassa kunnossa kuin koskaan!

Voiko kovempaa StidiläRock tapahtumaa enää kuvitella olevankaan??? Tule ja koe kanssamme ainutlaatuinen ilta Tikkurilan Vernissalla! Liput 8€ + 2€ narikka. Ovet aukee 20.00 ja baari on auki, piikki ei!

Järjestää Velmu ry yhteistyössä bändien kanssa!
K-18