Esittely

YLEISTÄ

Vantaan elävän musiikin yhdistys, Velmu ry, on perustettu vuonna 1978 edistämään vantaalaista musiikkikulttuuria ja musiikinharrastajien asiaa. Yhdistyksen toiminta on suunnattu pääasiassa nuorille. Velmu ry:n historiasta voi lukea mm. Helsingin pitäjä 2001 -kirjasta. Yhdistyksen päivittäisestä toiminnasta vastaa yksi palkattu täysipäiväinen työntekijä sekä työllistettäviä että vapaaehtoistyöntekijöitä. Soitonopetustehtävissä toimii muutamia osa-aikaisia työntekijöitä. Pääosan rahoituksesta yhdistys saa Vantaan kaupungilta erilaisten ostopalveluiden sekä avustusten muodossa. Loppuosa katetaan erilaisilla projekteilla.

HALLITUS

Velmu ry:n hallitus valitaan vuosittain maaliskuussa järjestettävässä vuosikokouksessa. Hallitus koostuu yhdistyksen jäsenistä ja sen kooksi on määrätty 5-15 henkilöä.

JÄSENET

Yhdistyksessä on tällä hetkellä noin 400 jäsentä. Jäsenyys on tänä vuonna ilmainen. Lisätietoa löytyy Liity jäseneksi -sivulta.

KLUBIT JA KONSERTIT

Klubinsa Velmu ry järjestää pääasiassa Vernissan monitoimitalossa. Aiemmin klubeja on järjestetty useissa vantaalaisissa ravintoloissa, kuten Ravintola Pormestarissa, Ravintola Calypsossa, Cafe Hertassa ja Doors Caféssa sekä eri nuorisotaloissa. Klubit ovat pääasiassa ikärajattomia, mutta ikärajallisiakin järjestetään. Tapahtumiin pyritään ottamaan mahdollisimman paljon paikallisia esiintyjiä. Mikäli haluat keikalle, ota yhteyttä Yhteystiedot -sivun kautta.

CHECKOUT

Checkout on vantaalaisille bändeille tarkoitettu vuosittain järjestettävä bändikatselmus. Bändejä karsitaan alkuvuonna vantaalaisilla nuorisotiloilla järjestettävissä semifinaaleissa. Finaali järjestetään keväällä monitoimitalo Vernissassa.

KONSERTTIMATKAT

Velmu ry. järjestää matkoja Provinssirockiin ja Roskildeen, Tanskaan. Myös reissut muille festivaaleille ovat mahdollisia kysynnän mukaan. Ilman omaa valvojaa osallistuvien alaikärajaksi suositellaan 16:tta vuotta. Alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoittama suostumus.

HARJOITUSTILAT

Harjoitustiloja Velmulla on viidessä eri kohteessa. Tilat tarjoavat harjoitusmahdollisuuden noin 30 bändille. Uusia tiloja etsitään ja välitetään mahdollisuuksien mukaan. Harjoitustilan hakijaksi voi ilmoittautua jättämällä yhteystietonsa toimistoon tai sähköpostilla. Varauksia pidetään voimassa vuosi jättöpäivästä.

SOITONOPETUS

Opetusta annetaan tällä hetkellä kitaran, basson, kosketinsoitinten, rumpujen ja laulun opiskelijoille. Toimintaa järjestetään yhteistyössä Hiekkaharjun nuorisotilan kanssa.

LEIRIT

Velmu ry järjestää musiikkipainotteisia leirejä kesäisin. Tämän lisäksi yhdistys osallistuu Vantaan kaupungin järjestämille koti- ja ulkomaisille nuorisoleireille lähettämällä niille vapaaehtoisiaan leiriohjaajiksi.

MUUTA

Edellä mainittujen toimintojen ohella Velmu ry pyrkii eri tavoin ajamaan jäseniensä etuja, mm. tarjoamalla jäsenilleen äänentoistolaitteistoaan vuokralle.