OPPILASHAKU TAMMIKUUSSA ALKAVAAN SOITONOPETUKSEEN

HAKUAIKA: 26.11.2019-5.1.2020

Tammikuussa 2020 alkaen on mahdollista aloittaa pianonsoiton alkeisopinnot yksilöopetuksessa. Oppilaspaikat täytetään pääasiassa lapsi- ja nuoriso- oppilailla, mutta jos paikkoja jää avoimeksi on mahdollista täyttää niitä myös aikuisoppilailla. Tähän hakuun on mahdollista osallistua myös lievästi kehitysvammaiset sekä oppimishäiriöita ja -viivästymiä sairastavat lapset ja nuoret.  

Tässä haussa yksilöopetuksen instrumenttiopinnot sisältävät myös improvisaation sekä laulunteon opetusta. Opetuskertoja on 18 lukukaudessa. Yksilöopetuksessa on mahdollisuus valita 30min, 45min tai 60min oppitunti. 

Yksilöopetukseen sisältyy instrumenttiopintojen lisäksi 

 • Joulu- ja kevätkonsertit
 • Kuukausittaiset klubi-illat (alkaen syksyllä 2020) 
 • Mahdollisuus osallistua muihin Velmu ry:n tarjoamiin kursseihin ja leireihin alennettuun hintaan 
 • Mahdollisesti joitain yhteissoittotunteja muiden oppilaiden kanssa 
 • Omien kappaleiden demotusmahdollisuus 

Hakuaika ja opetuksen aloitus 

 • Hakuaika 26.11.2019- 5.1.2020
 • Opetus alkaa viikolla 2 
 • Soitonopetusta annetaan tällä hetkellä pääasiassa viikonloppusin ja arki-iltaisin. Arkipäivisin annettava opetus neuvoteltavissa. 
 • Opetuspaikka: Nuorisotila 36, Leinikkitie 36 01350 Vantaa (käynti takapihan puolelta alaovesta)

Kuukausittaisiin klubeihin oppilaat osallistuvat esiintymisen lisäksi myös tuottamalla tapahtumat yhdessä Velmu ry:n soitonopettajien ja vapaaehtoisten kanssa. Tuottamiseen kuuluu muun muassa julisteiden suunnittelu ja tapahtumien mainostaminen eri tavoin. Lisäksi oppilaat pääsevät tapahtumia järjestäessään tutustumaan äänentoistojärjestelmien käyttöön sekä valmiiksi laittamiseen ja purkamiseen ja livemiksaamiseen. 

Näin oppilaille muodostuu kattava kokonaisvaltainen ymmärrys musiikkiharrastuksesta,  esiintymisestä ja tapahtumien järjestämisestä. 

Soitonopetuksen myötä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus päästä sujuvasti mukaan myös Velmu ry:n yhdistystoimintaan halutessaan.

Velmu ry:n soitonopetukseen ei ole pääsykokeita eikä aikaisempaa soittotaustaa vaadita vaan paikat täytetään soveltuvuuden mukaan. Soittoharrastuksen aloittamisen edellytyksenä on lapsen tai nuoren oma halu ja innostus. 

Hinnat löytyvät verkkosivuilta www.velmu.net/soitonopetus 

Lukukausimaksujen maksaminen osissa on neuvoteltavissa tapauskohtaisesti. 

Jäsenhinta edellyttää lapsen tai nuoren liittymistä Velmu ry:n jäseneksi. Jäsenyys on ilmainen. Soitonopetus on mahdollista myös ei- jäsenhintaan. Jäsenyys ei ole edellytys päästä soitonoppilaaksi.  

Lisäksi vuoden 2020 aikana on käynnistymässä erilaiset kurssit (myös aikuisille) ja leirit sekä bänditoiminta. Myöskin muihin instrumentteihin on tulossa oppilashakuja myöhemmin. Kannattaa siis pysyä kuulolla. Seuraamalla Velmu ry:n verkkosivuja www.velmu.net ja sosiaalisen median kanavia pysyt ajantasalla. 

Lisätietoja: soitonopetus@velmu.net 

Hakeminen opetukseen: 

 • Vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen soitonopetus@velmu.net 
 • Hakemuksesta tulee käydä ilmi lapsen/nuoren nimi, yhteystiedot, ikä, holhoojan yhteystiedot.
 • Kerro hakemuksessa lyhyesti lapsen/nuoren musiikkitausta jos sellaista on ja kiinnostus ja miksi opetukseen haetaan. Luemme mielellämme lapsen omin sanoin kirjoitettuja syitä harrastuksen aloittamiseen. 
 • Jäseneksi voi liittyä samalla ilmoituksella.